Over Divine Wielen

Road Bike Anti-Bite Hub Close-up | Divine Cycling

Anti-Bite naven

Het gebruik van een aluminium cassette body kan een groot nadeel hebben: Na verloop van tijd kan de cassette zichzelf in de body ‘vreten’, waardoor er speling ontstaat en de cassette nauwelijks meer te verwijderen is. Vooral wanneer er met flink wat vermogen (lees ‘passie’!) gefietst wordt, kan dit vrij snel gebeuren.

Divine heeft hierover nagedacht en maakt gebruik van een speciaal gepatenteerd Anti-Bite systeem om dit te voorkomen.
Op de cassette body die wij voor onze naven gebruiken zijn drie roestvrij gehard stalen strips verwerkt. Deze strips zijn licht van gewicht en vele malen harder dan aluminium. Ze absorberen de impact van elke trapbeweging, waardoor de body ongeschonden blijft en de cassette altijd gemakkelijk te verwijderen is.

Naast het gepatenteerde systeem om de cassette body te beschermen wordt er tevens gebruik gemaakt van een gepatenteerd 6-pals systeem aan de binnenzijde van de body. Dit 6-pals systeem zorgt ervoor dat er geen energie verloren gaat wanneer je het gas intrapt en vergroot de effectiviteit en de levensduur van de body.

 

Carbon Road Bike Wheel Close-up Rim | Divine Cycling

Verbeterde remrand

Bij (langdurig) remmen neemt de temperatuur van de remrand/velg toe. Tijdens een lange of steile afdaling kan de temperatuur zover oplopen, dat dit schadelijke voor de velgen kan zijn.

Divine velgen zijn tegen een hogere temperatuur bestand dan andere carbon velgen. De maximale temperatuur die de velg kan verdragen is 260 ºC: Dit is 40 ºC meer dan standaard carbon velgen.

 

Carbon Road Bike Wheel Close-up | Divine Cycling

Langere remtijd

In een afdaling continu remmen is voor geen enkele wielset bevorderlijk. De remrand/velg kan hierdoor te warm worden en dit kan een klapband of vervorming van de velg tot gevolg hebben. De beste techniek is om even te remmen, je remmen weer los te laten, dan weer te remmen en dit steeds te herhalen.

Carbon velgen staan erom bekend dat ze warmte slechter kwijt kunnen dan aluminium velgen. Echter is dit voor de velgen van Divine geen probleem!

Divine velgen hebben een verbeterde remrand en kunnen temperaturen tot 260 ºC verdragen. Hierdoor is het mogelijk om tot 10 keer maximaal 80 seconden per keer remmen, zonder dat er oververhitting of schade aan de velg ontstaat. Dit is een remtijd die 2,5x langer is dan standaard: Zo kom je zeker weten veilig beneden!

 

Divine Logo Road Bike Rim Close-up | Divine Cycling

Hogere maximale bandendruk

De meeste (carbon) velgen zijn beperkt tot een bandenspanning van 8 bar. De bandenspanning kan echter door een verhoogde temperatuur bij langdurig remmen toenemen. Hierdoor kan de 8 bar ongemerkt overschreden worden wanneer de band op of rond deze maximale waarde is opgepompt. Een te hoge bandenspanning resulteert in het uitzetten van de velgrand, met mogelijk schade aan de velg.

Divine velgen hebben een verhoogde maximale bandendruk van 11 bar. Hierdoor hoef je je minder snel zorgen te maken over een te hoge/schadelijke bandenspanning.

 

Carbon Rim Brake Pads | Divine Cycling

Remblokken inbegrepen

We snappen dat je graag direct van start wilt. Daarom worden Divine race wielsets standaard geleverd met speciale remblokken voor een remrand van carbon.

 

Speciale logo's

Divine wielsets zijn standaard verkrijgbaar met zwarte of witte logo’s. De logo’s op onze wielsets zijn geen stickers, maar zijn op het carbon gebakken. Hierdoor blijven ze mooi onder alle weersomstandigheden.