Carbon Wielsets

De carbon wielsets die Divine Cycling verkoopt zijn niet zomaar wielsets.

Wij weten wat we willen.

En dat is geen aluminium casettebody waar de casette nooit meer vanaf wil.
Daarom heb je bij ons de keuze om je wielset met speciale Anti-Bite naaf te bestellen.

Ook zijn onze UD-carbon velgen met net dat beetje extra uitgerust om ervoor te zorgen dat je zonder zorgen op pad kunt. Dit zijn niet ‘zomaar’ carbon velgen met ons logo erop. Ze zijn gemaakt volgens onze specificaties in een fabriek die de lat net zo hoog legt als wij.

 

Anti-Bite Naven

Aluminium cassettebodies hebben regelmatig een groot nadeel: Nadat ze een tijd gebruikt zijn wil de cassette zich wel eens ‘invreten’, waardoor er speling ontstaat en de cassette nauwelijks meer te verwijderen is. Vooral wanneer er met flink wat vermogen (lees ‘passie’) gefietst wordt, gebeurt dit sneller dan gewenst. Divine heeft hierover nagedacht en maakt gebruik van een speciaal gepatenteerd systeem om dit te voorkomen.

3 Anti-Bite Strips

Op de bodies die wij gebruiken voor onze naven zijn drie roestvrij gehard stalen strips verwerkt. Deze strips zijn licht van gewicht en vele malen harder dan aluminium. Ze absorberen de impact van elke trapbeweging, waardoor de body ongeschonden blijft en de cassette altijd gemakkelijk te verwijderen is.

6 Pals Systeem

Naast het gepatenteerde systeem om de cassettebody te beschermen, wordt er tevens gebruik gemaakt van een gepatenteerd 6-pals systeem aan de binnenkant van de body. Dit vergroot de effectiviteit en de levensduur van de body.

Maximale temperatuur 260 ºC i.p.v. 220 ºC

Bij (langdurig) remmen neemt de temperatuur van de remrand/velg toe. Tijdens een lange of steile afdaling kan deze schadelijke hoogtes bereiken.
Divine velgen zijn tegen een hogere temperatuur bestand dan andere carbon velgen. De maximale temperatuur die de velg kan verdragen is 260 ºC: Dit is 40 ºC meer dan standaard carbon velgen.

Maximale remtijd 10×80 seconden i.p.v. de standaard 4×80 seconden

In een afdaling continu remmen is voor geen enkele wielset bevorderlijk. De remrand/velg kan hierdoor te warm worden en dit kan een klapband of vervorming van de velgen tot gevolg hebben. De beste techniek is om even te remmen, je remmen weer los te laten, dan weer te remmen en dit steeds te herhalen. Carbon velgen staan erom bekend dat ze warmte slechter kwijt kunnen dan aluminium velgen. Echter is dit voor de velgen van Divine geen probleem.
Divine velgen hebben een verbeterde remrand en kunnen temperaturen tot 260 ºC verdragen. Hierdoor is het mogelijk om tot 10 keer maximaal 80 seconden per keer remmen, zonder dat er oververhitting of schade aan de velg ontstaat. Zo kom je zeker weten veilig beneden!

Maximale bandendruk 11 bar i.p.v. 8 bar

De meeste (carbon) velgen zijn beperkt tot een bandenspanning van 8 bar. De bandenspanning kan echter door een verhoogde temperatuur bij langdurig remmen toenemen. Hierdoor kan deze de 8 bar ongemerkt overschreden worden wanneer de band op of rond deze maximale waarde is opgepompt. Een te hoge bandenspanning resulteert in het uitzetten van de velgrand, dus schade aan de velg.
Divine velgen hebben een verhoogde maximale bandendruk van 11 bar. Hierdoor hoef je je nooit zorgen te maken over een te hoge/schadelijke bandenspanning.

caret-down caret-up caret-left caret-right

We snappen dat je graag direct van start wilt. Daarom worden Divine wielsets standaard geleverd met speciale remblokken voor een remrand van carbon.

Divine wielsets zijn verkrijgbaar met zwarte of witte logo’s. De logo’s op onze wielsets zijn geen stickers, maar zijn in het carbon gebakken. Hierdoor blijven ze mooi onder alle weersomstandigheden.